Volvo Galéria Magazin

Amikor a Volvo nem csupán egy márka, hanem egy hitvallás

Sokan rajonganak színészekért, zenekarokért, sportolókért, de vannak, akik egy autó márkáért, jelen esetben a Volvóért. Simon Zoltán tagadhatatlanul a svéd márka megszállottja. A vállalkozó alig több, mint egy évtizede kezdte el építeni saját cégét, a mai napig már 59 Volvo kamiont vásárolt és a család minden személyautóját is a Volvo Galéria Budapest szalonjából választotta. Simon Zoltánnal egy különleges autóátadáson beszélgettünk, ahol egy Közép-Európában egyedülálló kamiont, valamint két új XC90-est vehetett át ünnepélyes keretek között. 

Milyen érzés ennek az új kamionnak a volánja mögött ülni?

Olyan, mint amikor egy gyerek ajándékot kap. Így tudnám a legjobban jellemezni. Amikor az új Volvo személygépkocsikat átvesszük az is hasonló, csak ez nagyobb ?

Miben másabb ez a kamion, mint a többi?

A méreteit tekintve egyedülálló. A fülke nagyobb és tágasabb, mint más kamionoknál. A tér 25cm-rel hosszabb, ami elsőre kevésnek tűnhet, de amikor hosszú utat kell megtenni egy autóval, akkor a kényelem nagyon fontos.

Honnan ered a Volvo iránti rajongásod? 

2008-ban, amikor elkezdtem a vállalkozásomat, a válság miatt nagyon nehéz volt felépíteni egy céget. Körbejártam a piacot és sok autógyártóval kerestem a kapcsolatot, de a Volvo-n kívül senki nem volt velem hajlandó szóba állni. Teljesen üres kézzel, de már meglévő szerződésekkel és rengeteg ötlettel érkeztem tárgyalni, és a Volvo volt az egyetlen, aki látta bennem a lehetőséget és tárgyaló partnerként kezelt. A cég biztosított számomra egy teljesen új bérautót, amivel el tudtam kezdeni dolgozni és három-négy hónap múlva a vállalkozásom olyan számokat produkált, hogy megfinanszíroztak nekem egy saját kamiont. Akkor még nem ismertem annyira a svéd márkát, ültem már Volvóban, de napi rendszerességgel sosem használtam. Az első kamiont én vezettem folyamatosan, majd mikor elkezdett bővülni a cég, és már hat kamionnal dolgoztunk, akkor vonultam a háttérbe, mert nagyon sok feladatot igényel már a cég vezetése. Az elmúlt évek alatt megismertem a Volvo-t, és ma már elképzelhetetlennek tartom, hogy ne ezzel a márkával dolgozzunk. 

Ha jól tudom nem csak a munkában, de a magánéletben is Volvo autókat használtok. Milyen autók vannak a családban?

Jelenleg a feleségem egy XC90 Momentumot használ, a tizennyolc éves fiam egy XC90 R-Design volánja mögött ül, ami az én előző autóm volt, és én most egy XC90 T8-al járok. A lányomnak hamarosan meglesz a jogosítványa és hát mi mást szeretne, mint egy Volvo-t. A kérdés csak az, hogy XC40 vagy XC90 lesz-e a kiválasztott típus.

Egy kamionos nem sokall be egy idő után a vezetéstől?

Én úgy érzem, hogy erre születtem. Amikor először vezettem nagyobb teherautót, annyi idős lehettem, mint a tizenéves kisfiam. Nem tudnám elképzelni úgy az életemet, hogy ne vezessek. A versenyzés terén elért eredményeimhez is kellett az elhivatottság. Ez egy gyerekkori szerelem

Milyen versenyeken vettél részt?

A Volvo 2011-es ECO DRIVER fogyasztási versenyét Magyarországon én nyertem meg. Ennek az a lényege, hogy egy megadott útvonalat ki képes a leggazdaságosabban teljesíteni. 2012-ben ismét megnyertem a hazai versenyt, így az európai döntőbe is bejutottam, amin újra első lettem. Nagyon sajnáltam, hogy világbajnokságot nem rendeztek. Magyarországon eddig bármilyen versenyen indultam, mindig dobogós voltam.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!