Volvo Galéria Magazin

A Volvo Galéria Budapest több, mint egy autószalon

A Volvo Galéria Budapest autószalonjában minden hónapban szemet gyönyörködtető kiállítások váltják egymást. Júniusban Varga Enikő absztrakt festő műveit tekinthetik meg a látogatók. Alkotásairól magával a festővel beszélgettünk. 

Mióta Foglalkozol festészettel?

10 éve festek. Az elején Pop Art stílusban alkottam, amit hat éven át gyakoroltam, viszont rájöttem, hogy egyszerűen nem az való nekem. Minden képem, amiket akkoriban festettem, elkeltek és szerencsére nagyon sok helyen tarthattam kiállítást is, galériákban, kávéházakban, vagy rendezvényközpontokban, viszont úgy éreztem, hogy már nem az a stílus, ami engem képvisel, ezért két éve elkezdtem az absztrakt irányzat mentén festeni, mert rájöttem, hogy ez az, ami leginkább hozzám illik és amiben a leginkább ki tudok teljesedni. 

Miért pont az absztrakt irányzatban érzed otthon magad?

Az absztrakt számomra az elvontságot jelenti. Nem a kötelező motívumok jellemzik és az adott tárgyak, hanem minden, ami a képzeletben születik meg. Nem szemmel látunk egy képet, hanem érzéssel próbálunk közelíteni felé. Amikor absztraktot festek, akkor az mindig hirtelen jön. Bármilyen anyaggal, bármilyen színnel alkothatok, ami éppen abban a pillanatban megfog. Nincs egy kötött dolog, amihez szigorúan ragaszkodni kell. Az embernek éreznie kell valamit a kép iránt és onnantól kezdve, hogy valaki elé áll és pár másodpercig néz egy képet, ha ott bármilyen érzést kelt benne, hogy tudni fogja, hogy hol tudja elhelyezni a lakásában. 

A Volvo Galéria Budapest autószalonjába is illeszkednek szerinted a festményeid?

 Szerintem ebbe a Galériába, mindig minden stílus elfér. Maga az, hogy az autók között vannak kirakva a képek hozzátesz a kiállításhoz. Autókat is sokféle szempont szerint választanak emberek, mivel mindenki mást szeretne, szerintem ugyan így vannak a festményekkel is. Aki lát itt egy festményt az két hónap múlva valami mást fog látni, tehát mindenkinek, ahogy megvan a saját stílusa meg lesz a saját közönsége is. 

Csak megtekinteni lehet az alkotásaid, vagy megvásárolni is?

Minden festmény eladó és én kifejezetten szeretem, ha megfogdossák a képeimet. Mindegyik le van teljesen lakkozva, tehát sérülés mentesek. Szeretem, amikor a felületét átérzik, magát a technikát, hogy festek, akár sóval van egy képem készítve, akár egy 24 karátos arany lakkal van festve, szeretem, ha átérzik a kifinomultságát, mert így szerintem sokkal jobban magáévá teheti valaki az alkotást. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!