Volvo Galéria Magazin

A márkaszerviz és a gyári alkatrész garancia a biztonságra

Elképesztő akciót hirdetett kedvenc svéd autó márkánk az 5 évnél idősebb autók gyári alkatrészeire a Volvo Classic Szerviz 5+ szolgáltatással. A gyártó a csomagban 30% kedvezménnyel adja a gyári eszközök többségét, amiket márkaszervizeiben szerelnek be. Ez a lehetőség, és a már korábban bejelentett alkatrész élettartam garancia, olyan lehetőséget jelent a Volvo tulajdonosok számára, ami újra népszerűvé teszi a márkaszervizeket, ezáltal a Volvo Galéria Budapest kiváló szerviz szolgáltatásait is. A kedvezmények részleteibe Virág Ádám, a Volvo Galéria Budapest szerviz tanácsadó munkatársa avatott be minket. 

Milyen céllal indította el a Volvo a Classic Szervíz 5+ csomagját?

A célcsoport, ahogy a csomag nevéből is kiderül, az 5 évnél idősebb Volvo-val rendelkező tulajdonosok. A gyártó ezzel a lehetőséggel egy olyan szolgáltatást kínál az ügyfeleknek, amivel sokkal vonzóbb lehet újra márkaszervizbe vinni az autóikat és gyári alkatrészeket választaniuk. A Volvo-nál megvizsgálták az elmúlt években, hogy milyen korú autókat hordanak a vevők vissza a szervizekbe, és azt tapasztalták, hogy az 5 évnél idősebb típusok jelentősen ritkábban fordulnak meg, így egy olyan lehetőséget szeretnének kínálni, amivel visszacsábítják ezt a tulajdonosi kört is. Az emberek többsége drágának gondolja a márkaszervizeket, ami egyébként nem feltétlenül igaz. Most pedig végképp beszállt az árversenybe a Volvo azzal, hogy minden 5 évnél idősebb autójához 30% kedvezménnyel biztosítja a gyári alkatrészeket, legyen szó akár fékekről, futóműről, szűrőkről, ablaktörlők, fűtő-hűtő berendezésekről, akár a klíma bizonyos alkatrészeiről.

Mitől lesz igazán népszerű ez a szolgáltatás?

Idén júniusban a Volvo elindította gyári alkatrészeire az élettartam garanciát, ami azt jelenti, hogy ha beszerelünk egy gyári alkatrészt az autóba és az később bármikor elromlik, akkor díjmentesen cseréljük a márkaszervizben mindaddig, ameddig ugyanannak a tulajdonosnak a birtokában van az autó. Például, ha egy 7 éves Volvo-ban generátort kell cserélni, akkor azt most 30% kedvezménnyel beszereljük és ha 3 év múlva bármi meghibásodna rajta, azt már díjmentesen fogjuk cserélni. Abban az esetben, ha az ügyfél tulajdonában marad az autó pédául 20 évig és újabb meghibásodás születik, minden további csere és javítás is ingyenes, mivel mi ennyire biztosak vagyunk abban, hogy a gyári alkatrészek minősége ennyivel jobb, mint az utángyártottaké. Aki Volvo-val jár, az általában nem 1-2 évre választ autót magának. Nagyon sok esetben nem adják el később sem az autót az emberek, hanem családon belül elajándékozzák például a szülők a gyerekeiknek. A svéd márka számára fontos az, hogy az ügyfelei érezzék, hogy minőséget vásárolnak és hosszú távon is bízhatnak abban, hogy jól döntöttek. 

Milyen érvek szólnak elsősorban a márkaszerviz mellett?

A nevében is benne van, hogy ez egy specifikus márkaszerviz, ahol a Volvo-hoz értő kifejezetten a napi szinten is ezekkel a típusokkal dolgozó szerelők vannak. Hosszú évek rutinjával rendelkeznek a kollégáink, és olyan tapasztalat van mögöttünk a Volvo autók tekintetében, ami egy általános autó szerviznél egyszerűen nem lehetséges. A szerelő kollégák folyamatos képzéseken vesznek részt. Bármilyen beszerelést csak a gyártói előírásoknak megfelelően végzünk el, akár szoftveres, akár hardveres meghibásodásról legyen szó. Nálunk nincs találgatásnak helye. A probléma felismerését követően célorientáltan végezzük el a javításokat, ahogy azt a tervező mérnökök megálmodták és előírják. 

Milyenek az első visszajelzések?

Nagyon pozitívak a visszajelzések és már alig egy hónap alatt is egyértelmű forgalom növekedést érzékelünk az 5 évnél idősebb Volvo-k területén. Ahogy terjed az akció híre egyre több ügyfél kér be ajánlatot tőlünk és nagyon sok olyan ügyfelünk is visszatért hozzánk, akik korábban nálunk szervizeltették az autóikat, de valamiért később máshova kezdtek járni. Most közülük is sokan visszatértek. A Volvo Galéria Budapest márkaszervizében szakemberek dolgoznak, gyári technológia szerint, gyári alkatrészekkel és ez hosszú távon kifizetődő mindenki számára. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!