Volvo Galéria Magazin

Volvo XC90

Az XC90 a Volvo hétüléses SUV-ja és egyben a cég zászlóshajója. Ez volt az első autó, amelyet a márka az úgynevezett Scalable Product Architecture (SPA) rendszeren vezett be a piacra, amely a Volvo fejlett moduláris termékplatformja.

Az S90-hez és a V90-hez hasonlóan az XC90 is a Volvo dizájnnyelvének büszke és magabiztos arcát hordozza, valamint a klasszikus Volvo stílusjegyeket is felfedezhetjük rajta. A legfontosabb jellemzők közé tartozik az ikonikus „Thor kalapácsának”nevezett LED-fényszóró kialakítás.

Az utastérben az XC90 nyugodt és kiegyensúlyozott környezetet biztosít az utasok számára, mindezt olyan csúcsminőségű anyagok keverékével, mint a fa, a kristály és a fém, kifinomult skandináv dizájn ötvözetében. Az XC90 különféle üléskonfigurációkkal rendelhető, a hétüléses családi SUV-on át az ötüléses változatig. Az új belső anyagok, köztük a luxus bőr nélküli opciók, valamint a személyre szabott kormánykerék és sebességváltó további lehetőségeket kínál ahhoz, hogy teljesen egyedi autót állíthasson össze a jövendőbeli tulajdonos.

Kikapcsolódás és szórakozás
A Volvo új központi kommunikációs rendszerének köszönhetően immár minden új autóban tökéletesen élvezhetjük a személyre szabható okos felületeket. A rendszer intuitív érintőképernyős kezelőfelületet biztosít, amely egyesíti az autófunkciókat, a navigációt, a csatlakoztatott szolgáltatásokat és az autós szórakoztató alkalmazásokat, mint például a Spotify, a Waze, a Youtube. A műszerfalon álló helyzetben elhelyezett érintőképernyő könnyű és gyors hozzáférést tesz lehetővé számos funkcióhoz és szolgáltatáshoz. Az Apple CarPlay és az Android Auto okostelefon-integrációja is elérhető.

Erőátviteli technológia
Az XC90-et a Volvo Drive-E hajtásláncai mozgatják, beleértve a benzines változatokat és a RechargeT8 Engine AWD benzines plug-in hibridet is, amely akár 407 lóerő teljesítményre is képes. A típus a 48 Voltos mild hibrid változatokkal is elérhető, benzines és dízel hajtásláncokhoz egyaránt.

A Volvo Recharge plug-in hibridje a nagy teljesítményű, alacsony károsanyag-kibocsátású benzinmotor minden előnyét kínálja villanymotorral, amely igény szerint ad teljesítményt ultraalacsony CO 2  -kibocsátással és több mint 40 km-es tisztán elektromos hatótávval. A vállalat mild hibrid technológiája eközben akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást és károsanyag-kibocsátás-csökkentést kínál a vegyes vezetési körülmények között.Biztonság és vezetéstámogatás 
A Volvo vezető szerepét az autóbiztonság területén az XC90 is megerősíti. Az SPA platform az eddigi legerősebb Volvo autókat eredményezte a bóracél széleskörű használatának, valamint számos biztonsági rendszernek köszönhetően, amelyek az autóban és azon kívül védik az embereket.

A Volvo City Safety technológiája, amely minden Volvo modellen alapfelszereltség, az automatikus fékezési funkciót és az ütközés-elhárító rendszereket egyesíti, hogy számos lehetséges baleseti forgatókönyvet lefedjen, és segítsen megőrizni a sofőr és az utasok biztonságát. A City Safety az egyetlen olyan rendszer a piacon, amely észleli a gyalogosokat, kerékpárosokat és a nagytestű állatokat is. A Pilot Assist vezetőtámogató rendszer 130 km/h-ig működik jól látható utakon.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!