Volvo Galéria Magazin

Volvo V90

A V90 a Volvo 5 ajtós, 5 üléses nagy prémium kombija. A skálázható termékarchitektúrára (SPA), a Volvo fejlett moduláris termékplatformjára épül, amely a 90-es és 60-as sorozat összes Volvo modelljének alapja és garancia a legmagasabb szintű biztonságra.

A Volvo Cars a kombi szegmensben szerzett örökségére építve, amely több mint 60 évvel ezelőtt a Volvo Duett-tel kezdődött, a V90 egyértelmű előrelépést tesz a prémium kombi esztétika, anyagok és felületkezelés terén, miközben megfelel a végsőkig praktikus jellegének.

Az XC90-hez és az S90-hez hasonlóan a V90 is a Volvo dizájnnyelvének büszke és magabiztos arcát hordozza, valamint a klasszikus Volvo stílusjegyeket. A legfontosabb jellemzők közé tartozik az ikonikus „Thor kalapácsa” LED-es fényszóródizájn és az új hűtőmaszk.

Az utastérben a Volvo V90 modellje letisztult, skandináv belső dizájnjából vett jelzéseket, és új részletekkel a műszerfalon és a műszerfalon – többek között egy 12,3”-es új progresszív vezetői kijelzővel – magasabbra tette a mércét.

Kapcsolódás és info kommunikáció
A 2022-es Volvo V90 Android-alapú infotainment rendszerrel érkezik, beépített Google-alkalmazásokkal és -szolgáltatásokkal. Az intuitív, következő generációs info kommunikációs rendszer soha nem látott személyre szabhatóságot és páratlan csatlakozási lehetőséget kínál az ügyfeleknek, amit egy vadonatúj megoldás bevezetése is tovább erősít. 

Digitális szolgáltatások csomag
A Digitális szolgáltatások csomag központi eleme a Google alkalmazásaihoz és szolgáltatásaihoz való hozzáférést biztosít, amelyek a kihangosítón keresztül össze vannak kapcsolva a Google Asszisztenssel.  A rendszer kategóriájában a legjobb navigációt nyújtja a Google Térképen, valamint a natív autós alkalmazások széles kínálatát a Google Playen keresztül.

Erőátviteli technológia
A V90-et a Volvo Drive-E hajtásláncai hajtják. Számos villamosított hajtáslánccal kapható, beleértve a Volvo T8 Recharge Engine-jét, egy benzines plug-in hibridet, amely 8 sebességes automata sebességváltóval párosul. Ezenkívül a Volvo V90 48 voltos mild hibrid változatokkal is elérhető, benzines és dízel hajtáslánccal egyaránt.A Volvo Twin Engine plug-in hibridje a nagy teljesítményű, alacsony károsanyag-kibocsátású benzinmotor minden előnyét kínálja villanymotorral, amely igény szerint ad teljesítményt rendkívül alacsony CO 2 -kibocsátással. károsanyag-kibocsátással és több mint 40 km tisztán elektromos hatótávval. A Volvo mild hibrid technológiája eközben akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást és károsanyag-kibocsátás-csökkentést kínál a valós vezetés során.

Biztonság és vezetéstámogatás 
A Volvo vezető szerepét az autóbiztonság területén a V90 is csak megerősíti. Az SPA platform az eddigi legerősebb Volvo modelleket eredményezte a bóracél széleskörű használatának, valamint számos biztonsági rendszernek köszönhetően, amelyek az autóban és azon kívül is védik az embereket.A V90 a Volvo Cars legújabb Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) érzékelőplatformjával van felszerelve, egy modern, méretezhető aktív biztonsági rendszerrel, amely radarokból, kamerákból és ultrahangos érzékelőkből áll.

Ez a platform lehetővé teszi az V90 aktív biztonsági rendszereinek fejlesztését és telepítését, például a többi közlekedő észlelését, az automatikus fékezést és az ütközés elkerülését. A Pilot Assist funkción keresztül a vezető enyhe támogatását is lehetővé teszi álló helyzettől egészen az országúti sebességig.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!