Volvo Galéria Magazin

Volvo C40 Recharge

A Volvo C40 Recharge az első Volvo modell a vállalat történetében, amelyet kizárólag tisztán elektromosnak terveztek. A C40 Recharge a Compact Modular Architecture (CMA) nevű fejlett járműplatformon alapul, amelyet a Geely Grouppal közösen fejlesztett ki, és amely biztosítja a Volvo számára a szükséges méretgazdaságosságot ebben a szegmensben.

A C40 Recharge rendelkezik a SUV-k minden előnyével, de alacsonyabb és karcsúbb kialakítású, javított aerodinamikával lett tervezve. Lenyűgöző hátsó kialakítást kapott ehhez az alacsonyabb tetővonalhoz, míg az új elülső kialakítás teljesen új arculattal ruházza fel az elektromos Volvókat, és a legmodernebb pixeltechnológiával felszerelt fényszórókat is tartalmazza.


Belül a C40 Recharge azt a magas üléspozíciót kínálja, amelyet a legtöbb Volvo tulajdonos preferál, és a modellre jellemző egyedi szín- és dekorációval is elérhető. Ez egyben az első Volvo-modell teljesen bőrmentes belsővel.

A teljesen elektromos C40 Recharge minden rendelése a volvocars.com oldalon történik. ez már a Volvonak azzal a törekvésével van összhangban, hogy a vállalat egyszerűsítse az autó vásárlás folyamatát, ezért a Volvo Cars drasztikusan leegyszerűsítette a C40 Recharge fogyasztói kínálatát. Amikor az ügyfelek új C40 Recharge-et vásárolnak, egy teljeskörű kényelmi csomagot is kapnak, amely szolgáltatásokat,extra garanciát, közúti segítségnyújtást, valamint biztosítást és otthoni töltési lehetőségeket is kínál.

Csatlakoztatás és infotainment:

Az XC40 Recharge-hoz hasonlóan a C40 Recharge is a piac egyik legjobb infotainment rendszerével érkezik, amelyet a Google-lal közösen fejlesztettek ki a Volvo, és Android operációs rendszerre épül. A fogyasztóknak beépített Google-alkalmazásokat és -szolgáltatásokat biztosít, mint például a Google Térkép, a Google Asszisztens és a Google Play Áruház.


A korlátlan adatforgalom kiváló csatlakozást tesz lehetővé, és a C40 Recharge vezeték nélkül kapja meg a szoftverfrissítéseket. Ez azt jelenti, hogy az idő múlásával tovább fog fejlődni, miután elhagyta a gyárat, és folyamatosan naprakészen tartja a legújabb technológiát.

Erőátviteli technológia:
A C40 Recharge dupla villanymotorral is rendelhető, egy az első és egy a hátsó tengelyen, 78 kWh-s akkumulátorral, amely 10-ről 80 százalékra gyorstölthető kevesebb, mint 40 perc alatt. Az autó körülbelül 420 km hitelesített hatótávolságot kínál.

Biztonság és vezetési segítség:
A nagyfeszültségű akkumulátor 500 kg-os súlyával és a belső égésű motor hiányával a C40 Recharge karosszériáját úgy tervezték, hogy még több ütközési energiát nyeljen el, mint egy ezzel egyenértékű, belső égésű motorral rendelkező autó.

Az akkumulátort biztonsági ketrec védi, amely extrudált alumínium keretből áll, és az autó karosszériaszerkezetének közepébe ágyazva beépített gyűrődési zónát hoz létre körülötte. Az akkumulátornak az autó padlóján való elhelyezése azzal az előnnyel is jár, hogy lejjebb kerül az autó súlypontja, ami jobb védelmet nyújt a borulás ellen. Hátul az elektromos hajtásláncot a karosszéria szerkezetébe integrálták, hogy az ütközési erők jobb elosztását valósítsák meg az utastértől távol.

A C40 Recharge a Volvo Cars legújabb Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) rendszerével is fel van szerelve, ami egy modern, méretezhető aktív biztonsági rendszer, amely radarokból, kamerákból és ultrahangos érzékelőkből áll.

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!