Volvo Galéria Magazin

Nem lehet elég korán kezdeni!

A Volvo Galéria Budapest bemutatótermében található kiállításon nem csupán a tapasztalt, befutott fényképészek kaptak lehetőséget, hanem Hegyi Benjámin is a volán mellé ülhetett, hogy megörökítsen egy Volvo-t. Azért mellé és nem mögé, mert Benji még csak 16 éves volt, amikor a képeket készítette, de fiatal kora ellenére már több, mint 6 éve készíti csodás alkotásait. Az, hogy a fiatalember képei nem lógnak ki a sorból és minőséget képviselnek, jól mutatja az, hogy az Instagramon már 37.000 ember követi munkásságát. 

Mióta foglalkozol fotózással?

Hat éve fotózok. Nagyjából 11 éves lehettem, amikor megkaptam az első fényképezőgépemet a születésnapomra, és annyira megszerettem, hogy azóta le se tettem. Sokat lapozgattam különböző magazinokat, és nézegettem a benne lévő képeket, hogy mennyire jól néznek ki. Arra gondoltam, milyen jó lenne szép fotókat készíteni. Akkoriban elkezdtem aktívan Youtube videókat nézni, onnan képeztem magam. Sok trükköt és technikát lestem el profi fényképészektől, és lényegében ez indított el a pályán. 

Hegyi Benjámin (balról)

Miket szeretsz a legjobban fényképezni?

A városi urbán fotók és a tájképek állnak igazán közel hozzám. Mostanában portrékat is készítek, ebben szeretném magam fejleszteni. Egyelőre iskola mellett, szabadidőmben foglalkozom a fotózással. Ha nem is főállásban fogok ezzel foglalkozni a jövőben, abban biztos vagyok, hogy egy komoly hobbiként megmarad számomra. 

Hogyan talált rád a Volvo Galéria Budapest?

Instagramon keresztül látták a képeimet, megtetszettek nekik a munkáim, ezért megkerestek, hogy lenne-e kedvem készíteni néhány képet egy Volvóról, és én egyből igent mondtam. Két képem van jelenleg a Volvo Galéria Budapest bemutatótermében kiállítva. Az egyiken, ahogy látható is, nem én vezetek, hanem az édesanyám, ami nagy szerencse, mert másképp ez a kép el sem készülhetett volna. Két helyszín között voltunk éppen, és miközben mentünk át a Lánchídon, megláttam a tökéletes pillanatot és sikerült is megörökítenem. Előtte csak olyan képeket csináltunk az autóról, amikor beállítottuk az autót. Ennek a képnek az a különlegessége, hogy dinamizmus van benne, és amikor nézi az ember, érezheti, hogy milyen lehet egy Volvo volánja mögött ülni. A háttérben Budapest szépsége pedig csak ráadás. 

A másik kiállított képem a Várkert Bazárban készült. Ez egy beállított fénykép, amelyen az autó letisztult dizájnját akartam kiemelni. A Volvo lámpái nekem nagyon tetszenek, ahogy ránézek oldalszögből az autóra, azt látom, hogy nagyon egyben van. Egy nagylátószögű optikával pedig lehetőségem volt arra, hogy az autóval a középpontban, a helyszín is hozzá tegyen a kép koncepciójához. A Volvo Galéria Budapestnek mindenképpen budapesti képeket akartam készíteni, ezért a fényképek a város és a Volvo viszonyát mutatják be. Budapest nevezetességei ötvözve a Volvóval nagyon jó párosítást alkotnak. 

Kövess Minket

Kövess minket közösségi média felületeinken!